You have an outdated webbrowser. The website might not work correctly.

Ordered today, shipped on Monday
All prices include VAT, fees and charges
Fixed shipping rate of £8.50 for all orders
We ship from the Netherlands

Claude Dozorme: Laguiole knives and wine accessories

Claude Dozorme has been making knives and wine accessories since 1902 in the heart of the French knife culture: Thiers. The Dozorme family effortlessly combines traditional craftsmanship and modern production methods. Laguiole knives, steak knives, corkscrews and oyster sets: Claude Dozorme makes everything you could possibly need to enjoy a delicious night in!

Read more
19 Products
Ordered before 5:30 PM, shipped the same day
All prices include VAT, fees and charges
Our customers give us a 5-star rating
Delivery from our own stock
Ordered before 5:30 PM, shipped the same day
All prices include VAT, fees and charges

Redenen om te kiezen voor Claude Dozorme

Bij Claude Dozorme wordt een zeer groot deel van het productieproces met de hand gedaan. Dit zorgt ervoor dat je in ieder product de hand van de maker terugziet. Mensen zijn echter geen machines, dus ook de imperfecties van iedere maker zijn zichtbaar. Dat geeft deze messen hun authentieke Franse karakter. Claude Dozorme maakt prachtige producten, zoals premium steakmessensets van verschillende houtsoorten, chique oestermessen en de meest stijlvolle kelnersmessen. De kelnersmessen zijn net als de steakmessen van hoogwaardige materialen zoals ramshoorn, punthoorn of olijfhout.

Geschiedenis van Claude Dozorme

Het verhaal van Claude Dozorme begint in 1902. Blaise Dozorme is een handige metaalarbeider die de mogelijkheden voor een messenwerkplaats aan huis ziet. Zijn dominante persoonlijkheid levert hem de bijnaam ‘wolf’ op, vandaar het logo! Het bedrijf wordt overgenomen door Valentin Dozorme en daarna neemt Claude de leiding over. Hier krijgt het bedrijf zijn naam: Claude Dozorme. Hij ontwikkelt het bedrijf in rap tempo tot een groot en modernere messenmaker. Tegelijk worden de oude productiemethoden gekoesterd: vele stappen worden nog altijd hetzelfde gedaan als in het begin in het jaar 1902. Inmiddels is de nieuwste generatie Dozorme in het bedrijf gestapt: dochter Claudine Dozorme is de huidige sales- en marketingmanager. Zij heeft op eigen wijze het stokje van haar vader overgenomen. Vandaag de dag is Claude Dozorme een van de bekende merken in Thiers en ver daarbuiten. Nog altijd authentiek gemaakt in Frankrijk, net zoals de 115 jaar hiervoor.

Frequently asked questions about Claude Dozorme